02 Temmuz 2023

LPG'ye 10 gün önce zam oldu, şimdi indirim var


LPG/Otogazda ürün fiyatı kaynaklı indirim bekleniyor. İndirim bu gece (pazartesi) yarısı uygulanırsa 70 kuruş civarı olabileceği hesap ediliyor. Eğer Salı gece yarısı uygulamaya girerse indirim rakamı 50-55 kuruş civarı olabileceği öngörülüyor.

23 Haziran 2023 tarihli Bkz: Merkez'in kararı LPG'ye zamma dönüştü başlıklı yazımızda LPG'ye zam olacağına dikkat çekmiş, "Merkez Bankası Para Politikası Kurulu’nun (PPK) 22 Haziran tarihindeki toplantısında 650 baz puanlık düşük faiz artışı ile politika faizi % 15’e çıkarılması, akaryakıt ürünlerinden LPG/Otogaz’a yaramadı. PPK Kararının ‘kademeli faiz artışı’ olarak yorumlanması üzerine dolar 25 TL’ye, Euro’da 27 TL’ye yükseldi. Kurlardaki bu yükseliş ise LPG ürününde 66 kuruşluk zammın kapısını araladı" notu düşmüştük.

Şimdi ürün fiyatlarındaki gerileme nedeniyle LPG/Otogaz'da 55-70 kuruş arası indirim bekleniyor. Eğer indirim salı gece yarısı uygulamaya alınırsa, indirim tutarı 50-55 kuruş civarında hesap ediliyor. Ancak, bu gece (Pazartesi) yarısı uygulamaya alınırsa, indirim oranı 70 kuruşa kadar çıkabilecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

cemilcahitsaracoglu.blogspot.com