18 Ocak 2023

AFAD tarafından toplanan bağışlar VAVEK’in merceğinde


Vatandaşın Vergisini Koruma Derneği (VAVEK) Pazarcık ve Elbistan merkezli depremler nedeniyle AFAD’a yapılan bağışların ne şekilde, hangi kalemlerden yapıldığının sürekli takibini yapıp kamuoyu ile paylaşacaklarını açıkladı.



Dr. Turgay Bozoğlu’nun başkanlığını yaptığı VAVEK’ten yapılan açıklamada, 6 Şubat 2023 tarihinde Pazarcık ve Elbistan’da meydana gelen deprem felaketlerinin ülkemizde çok büyük bir tahribat ve can kaybı oluşturduğuna dikkat çekildi.

Tüm Türkiye’nin depremden etkilenen kardeşlerinin yardımına koştuğuna işaret edilen açıklamada, 15 Şubat 2023 Çarşamba günü tüm ulusal TV kanallarından canlı olarak yayınlanan “Tek Yürek Türkiye” Programıyla yurt çapında bir bağış kampanyası başlatıldığına vurgu yapıldı.

Kampanya kapsamında kamu kaynağı kullanan kuruluşların başında gelen Merkez Bankası ve kamu bankalarının 95 milyar liradan fazla bağış yaptıklarına işaret eden VAVEK, “Özel Sektörde faaliyet gösteren şirketler tarafından çok ciddi miktarda nakit bağışlar yapılmıştır. Bir özel sektör şirketi astronomik tutarda bağış yapacağını ilan etmiştir. Vatandaşlarımız gerek SMS yoluyla gerek doğrudan kendi emekleri alın ve akıl teri ile kazandıkları kazançlarından bağışlar yapmışlardır” değerlendirmesi yaptı.

VAVEK’in taahhütleri

VAVEK, bağışların ne şekilde, hangi kalemlerden yapıldığının sürekli takibini yapıp kamuoyunu bilgilendireceklerini kaydettikleri açıklamasında, bağışçı kamu kurumlarının halka ilan edilen ve Sayıştay raporlarında bulunan finansal tablo ve hesaplarını inceleyerek yapacaklarını vurguladı.

Özel Sektör tarafından yapılacağı açıklanan bağışların da listelenip bağışın yapılıp yapılmadığının VAVEK tarafından sürekli Devletin ilgili kurumlarına sorulacağına dikkat çekilirken, “Astronomik tutarda bağış yapacağını ilan eden şirket tarafımızca yakından takip edilip bağışı yapıp yapmadığı yaptı ise nasıl yaptığı konusunda hukuki ve yasal düzenlemeler çerçevesinde vatandaşlarımızı bilgilendireceğiz. Yapılan bağışların deprem için kullanılıp kullanılmadığını yasaların bize verdiği tüm enstrümanları kullanarak takip edip vatandaşlarımıza bilgi vereceğiz” denildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

cemilcahitsaracoglu.blogspot.com