20 Temmuz 2023

Merkez de kafalar karışık, vergi artışlarından endişeli…



Merkez Bankası'nda kafalar karışık. Bir yandan bütçe dengesini sağlamak için getirilen vergi artışlarından endişeliler, bir yandan da enflasyonu yüzde 5'e çekmek için parasal sıkılaştırma kararlılığında olacaklarını söylüyorlar. Peki bu nasıl olacak?

18 Temmuz 2023

Bütçeye yeni yamalar gelecek…


Bütçe gerçekleşmeleri açıklandıktan sonra bütçenin yama tutmayacağı görüntüsü, aklıma Osmanlı'nın ünlü kaymakamlarından Şair Eşref'i getirdi...

17 Temmuz 2023

Evsel atıktan lavanta kokusuna...



ITC’nin İş Geliştirme Direktörü Ali Rıza Öner, Adana’daki tesislerinde deprem atıklarından komposit gübre geliştirdiklerini söyledi.

16 Temmuz 2023

Yüksek maktu tutarlı yeni fiyatlar



Akaryakıt ürünlerinden benzin ve motorinde maktu tutar 5 lira artırıldı. LPG/Otogaz'da ise 4 lira artırıldı. Uzun yıllardır motorinde 2,05, benzinde 2,52 aralığında olan maktu tutarlar ilk kez sırasıyla 7,05 ve 7,52'ye çıkarıldı.

15 Temmuz 2023

14 Temmuz 2023

Cumhurbaşkanı akaryakıtta ‘artırma yetkisini’ kullanacak mı?

Vergi Uzmanı Dr. Ozan Bingöl, iktidarın önümüzdeki 6 ayda 306,6 milyar lira öngördüğü ÖTV tahsilatının önemli kısmını oluşturduğu için akaryakıt ürünlerine 6-8 lira arası zam yapması gerektiğine vurgu yaptı.

13 Temmuz 2023

Benzine hafta sonu, motorine hafta başı zam

Akaryakıt ürünlerine hem zam gelecek, hem de ÖTV artışı...Benzinde yurtdışı fiyatlar son zamdan bu yana 28-30 dolar kadar artış gösterdi.

11 Temmuz 2023

Arabanız mı var! Serçe de olsa, Ferrari de bütün dertlerinizi unutun!

Video her şeyi anlatmıyor mu?


Bütçe dengesini bozmak Nureddin Nebati’ye nasip oldu. O denkliği kurtarmak ise Mehmet Şimşek’e…Şimşek’in de aklına ilk olarak araç sahipleri geldi.

10 Temmuz 2023

Camiden anonsla eleman arıyorlar

ASO üyelerinin ciddi miktarda ara eleman ihtiyacı bulunuyor. Sanayiciler ise yetişmiş işçi talebi gelmeyince camiden anonsla eleman arayışına giriyor.

TÜVTÜRK Hakem Heyeti kararını umursamıyor

TÜVTÜRK, kararları İcra İflas Kanunu (İİK) açısından mahkeme kararı sayılan Tüketici Haken Heyeti'nin (THH) vatandaş lehine verdiği kararını yerine getirmeyeceğini açıkladı.

08 Temmuz 2023

SGK emeklisine yapılan % 25 artış EYT'lileri de kapsayacak

Dün (7 Temmuz 2023) TBMM'de görüşmeleri süren Torba Kanun Teklifine verilen önergede SGK emeklilerine yapılan yüzde 25 zamla ilgili maddelerdeki ifadeler  'EYT'liler de var mı' sorularına yol açtı.

07 Temmuz 2023

1 trilyon 119,5 milyar ek bütçe

TBMM’ye sunulan torba tasarı görüşmeleri esnasında 2023 yılı bütçesine ilave ek bir bütçe teklifi getirildi.

Enflasyonu daha da tetikleyecekler

 

Bütçe denkliği bozuldukça iktidarlar hemen borçlanma limitinin artırılmasına sarılıyor. Bu da enflasyonu daha da tetiklediği için her limit artırımının ardından gelen süreçte enflasyon ile mücadele de ciddi şekilde sekteye uğruyor.

Ücretleri şimdiden erittiler bile...

İktidarın sabit gelirli kesimlere yapması gerekenden çok daha az oranda zam yaptığı tartışmaları sürerken, son gelen vergisel zamlar nedeniyle bu kesimlerin ücretleri şimdiden erimeye başladı.

Benzin ve motorine vergi zammı geliyor

KDV oranının yüzde 18'den yüzde 20'ye yükseltilmesi benzinde 41, motorinde ise 38 kuruşluk fiyat artışına yol açacak.

IMF usulü Şimşek tedbirleri dar gelirliye...

Türkiye’de 20 yıllık iktidarı döneminde de dolaylı vergilerin oranını düşürmeyen Ak Parti, 14-28 Mayıs seçimlerini kazanmak adına tarumar ettiği bütçenin toparlamasını, emekli, sabit gelirli olan dar gelirli kesime fatura etti. Daha 5 Temmuz tarihinde en düşük memur maaşını 22 bin liraya çıkaran kararlar alırken ertesi gün getirdiği zamlarla verdiğini geri alan bir iktidar olarak da tarihe geçti.

05 Temmuz 2023

Şimşek tedbirleri IMF'yi aratmadı!

İktidar ‘Nass’tan vazgeçtiğini artık sert bir dille uygulamaya sokuyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın başına gelen Mehmet Şimşek ile Merkez Bankası’nın başına getirilen Hafize Gaye Erkan'ın, 22 Haziran tarihinde politika faizini 15’e çıkarması bundan sonra yaşanacakların sadece sinyali diyebiliriz.

Temmuz akaryakıtta zam ayı oldu

Merkez Bankası'nın politika faizini artırma kararı sonrası döviz kurlarındaki yükseliş nedeniyle temmuz, akaryakıtta zam ayına dönüştü.

MB, akaryakıt zamlarının önünü açtı


Kurların artmasına yol açan karar alan Merkez Bankası, akaryakıt zamlarının önünü açtı. 

02 Temmuz 2023

LPG'ye 10 gün önce zam oldu, şimdi indirim var


LPG/Otogazda ürün fiyatı kaynaklı indirim bekleniyor. İndirim bu gece (pazartesi) yarısı uygulanırsa 70 kuruş civarı olabileceği hesap ediliyor. Eğer Salı gece yarısı uygulamaya girerse indirim rakamı 50-55 kuruş civarı olabileceği öngörülüyor.

01 Temmuz 2023

Benzin 30 TL'ye dayanacak, depoları doldurun

Bu gece yarısından önce benzin ürünü kullanıcılarının depolarını doldurmasında fayda var. "Merkez Bankası döviz topluyor, yakıt zamlanacak" demiştik geçtiğimiz hafta.