30 Ocak 2021

Seçimlerin matematiksel hesabı



Erken seçim 2022’de gözüküyor

İktidar ‘erken seçim’ laflarını ortaya atarak gündem mi değiştirmek istiyor, yoksa muhalefetin elinde malzeme yok da, iktidarı kendi minderine mi çekmeye çalışıyor bilinmez!

İletişim vergileri artırıldı, iki bakan yardımcısı gitti



Yeni yılın ilk ayının bittiği günlerde bazı vergilerin oranlarında artışlar yapıldı. Ayrıca bürokrasi arasında yapılmasında önemli gecikme olduğu düşünülen bir dizi atamalar da gerçekleşti.

26 Ocak 2021

Faaliyeti duran işletmelere 6 ay nefes aldırılıyor



Hazine ve Maliye Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı tarafından pandemi nedeniyle alınan tedbirler kapsamında geçici süreliğine faaliyetlerine tamamen ara verilen veya tamamen durdurulmasına karar verilen işyerlerinin bulunduğu sektörler için 6 ay mücbir sebep ilan etti.

20 Ocak 2021

Oyun sitesi süsü ile silme programı



Kaçak akaryakıt operasyonunun sonuçları netleşti. Yolsuzluk yapılan akaryakıt miktarının 250 olimpik havuzu dolduracak kadar yüklü olduğu, miktarının ise 20 bin akaryakıt tankerine denk geldiği ifade ediliyor. Kaçakçıların, akaryakıtı silmek için kullandığı programa oyun sitesi süsü verdikleri kaydediliyor.

18 Ocak 2021

Maliye, MTV’yi enflasyona ezdirmiyor



Araç sahiplerinin her yıl ocak ayında en büyük sancısı motorlu taşıtlar vergisi (MTV) oluyor. Bu sancı bir de temmuz ayında yaşanır. Ancak birçok kişi aracının modeli eskidikçe ödeyeceği MTV tutarının düşeceği yanılgısı içinde olabiliyor.

15 Ocak 2021

Yukarı tarla tohumları!



Halk arasında çok kullanılırmış! Ben annemden duyardım.

Türkiye’ye gelen 3 milyon doz aşının öncelikle ihtiyacı olan kesimlerin dışındakilere de uygulanmasıyla ilgili gündem oluşunca aklıma geldi bu söz.

10 Ocak 2021

Pandemi müsaade etse, kabine değişecek



Türkiye pandemi nedeniyle ekonomik ve sosyal yönden girdiği türbülanstan bir türlü çıkamadığı için, cumhurbaşkanlığı da atılması gereken adımları öteleyip duruyor.

04 Ocak 2021

Emekli çalışmak zorunda, işsiz sayısı artacak


SSK ve Bağ-Kur’luların yanı sıra memur ve memur emeklilerinin emekli maaşı 2021 zammı belli oldu. Buna göre, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaş artış oranı yüzde 8,36, memur ve memur emeklilerinin artış oranı ise yüzde 7,36 oldu.