31 Mart 2022

Lüks konut sahibine kıyak, sosyal konut sahibine dayak



İktidar konutlardaki KDV oranlarında yeni kararlar aldı. Ancak, ekonomik durumu zayıf kesimlerin alacağı konut büyüklüğü ile lüks konut sınıflamasına giren büyüklükteki konutlarda ciddi çarpıklık oluştu.

28 Mart 2022

VUK 359’a eleştiri: “Sahte fatura düzenleyene kıyak, kullanıcıya dayak”


Hükümetin TBMM’ye sunduğu Kanun Teklifi’nde Vergi Usul Kanunu’nun (VUK) 359 sayılı sahte fatura düzenleme ve kullanma suçunu işleyen maddeye getirilen yeni durumun ‘sahte belge düzenleyicilere af’ olarak nitelendiriliyor.

15 Mart 2022

Faizde beklenti nedir? Merkez piyasa kadar heyecanlı mı?



Türkiye, çiçeği burnunda yeni Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin gözlerindeki ‘ışığa’ odaklanarak, elindeki döviz mevduatlarını Kur Korumalı Mevduat ile TL’ye çevirip Merkez Bankasına yatırdı.

13 Mart 2022

Akaryakıtta indirim nasıl oluyor?



Akaryakıt fiyatlarında yaşanan yükseliş yönlü dalgalanmanın nasıl, neden, hangi şartlarda oluştuğunu son yazımızda anlatmıştık. Şimdi ise bu artışların nerede duracağını, nerede inişe geçtiğini, dilim döndüğünde anlatmaya çalışayım.

11 Mart 2022

Akaryakıt fiyatında sorulara cevaplar…

Son haftalarda Brent Ham Petroldeki gerilemeye karşın akaryakıt ürünlerinde beklenen indirimin olmaması konusunda herkesin kafasında sorular var.

06 Mart 2022

Akaryakıt fiyatları 20 liraya ulaşırken, Avrupa ile kıyaslayanlara not



İktidarın geçtiğimiz yaz aylarından bu yana başlattığı ‘düşük faiz yüksek kur’un yarattığı dengesizlik ülkede enflasyonu tırmandırmaya başlarken, Rusya-Ukrayna meselesi ise enflasyon üzerine deyim yerindeyse ‘tüy’ dikti.