27 Kasım 2020

Merkez zorunlu karşılıkları da sadeleştirdi



Dolar cinsi fon yükümlülüğü sıfırlandı

Merkez Bankası bir hafta vadeli repo ihale faizi olarak uygulanan politika faizinde başlattığı sadeleştirmeyi, zorunlu karşılık oranlarında da uygulamaya aldı.

22 Kasım 2020

Berat Albayrak’ı istifaya götüren süreç



Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın son derece güvendiği hatta AK Parti bayrağını teslim edeceğinin dile getirildiği Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın 7 Kasım 2020 Pazar günü sosyal medyaya yansıyan istifası Ankara kulislerine bomba gibi düşmüştü.

21 Kasım 2020

Akaryakıtçılar tedirgin



İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü’nce uygulamaya konulan Coronavirüs tedbirleri kapsamındaki yönetmelik hatalı cümle kuruluşları nedeniyle toplumda ciddi kafa karışıklığına yol açtı. Bakanlık durumu ancak Cuma günü gece saatlerinde netleştirdi.

19 Kasım 2020

Piyasalar istediğini aldı



Merkez Bankası Para Politikası Kurulu (PPK) kritik bir dönemde kritik bir artış yaptı. Piyasaların da beklentisi olan politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının yüzde 10,25’ten yüzde 15’e yükseltti.

12 Kasım 2020

Kurumlar vergisi oranında Ağbal etkisi



TBMM’de görüşülerek 7256 sayılı kanun olarak kabul edilen torba kanunun 40’ıncı maddesi ile 2020 (dahil) yılına kadar uygulanacak olan yüzde 22 oranındaki kurumlar vergisinin aynı kalması sağlandı. Cumhurbaşkanı’nca 5 puana kadar indirilmesini getiren yetki, son gün getirilen önerge ile kanun metninden çıkarıldı.

09 Kasım 2020

İstifa krizi revizyon getirecek



Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın 8 Kasım 2020 akşam saatlerinde instagram sosyal medya adresinden yaptığı istifa kararı Cumhurbaşkanlığı’nca bu satırların yazıldığı ana kadar karara bağlanmazken, saat 16:00’da toplanan MYK’da kabine revizyonunun da ele alındığı öğrenildi.

08 Kasım 2020

Berat Albayrak’ın istifası….


Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın son derece güvendiği hatta AK Parti bayrağını teslim edeceğinin dile getirildiği Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın istifası 8 Kasım 2020 Pazar akşamı Ankara kulislerine bomba gibi düştü.

07 Kasım 2020

MB'deki değişimin şifreleri



Merkez Bankası (MB) başkanlığına eski Maliye Bakanı ve Strateji Bütçe Başkanı Naci Ağbal’ın atanması ile önümüzdeki hafta döviz kurlarındaki aşırılıktan kaynaklanan belirsizliğin önüne geçilmesi amaçlandı.

04 Kasım 2020

Türkiye'nin dövizle imtihanı...


Türkiye’de dolar kuru 8,5 liraları aşma eğilimi göstermeye başlarken, dövizle maaşını almasa da vatandaşların kafasında da ‘nereye kadar daha yükselecek’ soruları oluşuyor. Okuyucuların büyük bir kesiminin kafasında ‘neden bizde döviz kuru artıyor, daha da artacak mı’ sorularını elimizden geldiğince anlatalım.

02 Kasım 2020

Metres ekonomisi


Değerli okur, başlığın itici olduğunu ben de kabul ediyorum. Ancak yazının tamamını okuduğunuzda başlığın nasıl oluştuğuna hak vereceksiniz.