30 Mart 2024

Bu da benim listem…

 

Değerli okur, aşağıda verdiğim Türkiye geneli yerel seçim sonuçlarını sizler akşam saat 22.00’dan sonra bakacaksınız…

28 Mart 2024

'Çoğu batık' denilen belediyeler kimde idi?


Sevgili okur 3 gün sonra önümüzdeki 5 yıl boyunca yerel yönetimlerini belirleyeceğimiz kritik bir yerel seçimi tamamlayacağız. O yüzden fikir vermesi için sizleri 5 yıl geriye götüreceğim. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın belediyelere yönelik bakış açısı ile ekonomiye ilişkin o günkü değerlendirmesini anlatmak için…

24 Mart 2024

Seçimlere katılım arttıkça…

 

Ak Parti ve MHP’nin oluşturduğu Cumhur İttifakı’nın siyasi tutumları (rahip Bronson, S400, şimdilerde de İsrail’e yönelik sevkiyat iddiaları) muhafazakâr, mütedeyyin ve milliyetçi seçmen üzerinde de ciddi rahatsızlık yaratıyor. 

21 Mart 2024

Çalışma hayatı mı, çalınan hayatlar mı! (2)



Önceki yazımızda, Türkiye’deki çalışma hayatındaki karışıklığın çalışan kesimler üzerinde yarattığı hak kayıplarına yol açtığını anlatmıştık. Sosyal güvenlik sisteminde 11 değişik uygulama nedeniyle bir çalışanın işe başladığı tarihe göre ne kadar ciddi bir hak kaybına maruz kalabileceğini dile getirmişdik. Bu kapsamda da emekli aylığı bağlanabilmesi için tamamlanmış olması gereken koşulların herkes için de aynı olmadığını, ilk defa sigortalı olarak çalışmaya başlanan tarihe göre değişiklik gösterdiğini vurgulamıştık.

Yazımıza kaldığımız yerden devam edelim…

17 Mart 2024

Çalışma hayatı mı, çalınan hayatlar mı! (1)

 



Türkiye çalışma hayatındaki işgücü koşulları, her dönem iniş-çıkışlarıyla çalışan kesimler üzerinde sıkıntı yarattı. 2020 yılında dünya ekonomilerini etkileyen pandemi, çalışma koşullarını daha da zorlaştırdı.

14 Mart 2024

2024’ün sıkıntılı olacağının ikinci sinyali de geldi


Ekonomideki sıkıntıların 2024 yılında ağırlaşacağı yönündeki endişeler vardı. Gelen veriler endişeleri haklı çıkarmaya başladı. 2024’ün sıkıntılı olacağının ilk sinyali ‘Ocak Ayı Hazır Beton Endeksi’ raporu ile geldi. 

10 Mart 2024

Zübük ekonomisi mi, ekonomide zübüklük mü?



Yeni söylem geliştiremeyen siyaset. tekerrüre düşer. Bu ekonomide de siyasette de geçerli. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 3 gün önce söyleme ihtiyacı duyduğu “Milletimizin zübük siyasetçilere itibar etmeyeceğini biliyorum” sözlerini biliyorsunuz.

07 Mart 2024

Düşük ve sabit gelirlilerin sırtına yüklenmek…


Gelir, bir kişinin ödeme gücünün ölçülmesinde en etkin ve en kapsamlı araç olmasına karşın, özellikle bizimde aynı ligde olduğumuz azgelişmiş ülkelerde kişilerin gelirleri yerine, tükettiklerinden vergi alınır.

03 Mart 2024

Emeklinin gözü kulağı hükümette...



Emeklilerin maaşları sadece emeklileri değil, o artışlar duyurulduğunda eline aldığı kalemle raflardaki ürünlerin fiyatlarını artıran esnafı da çok yakından ilgilendiriyor. Tabi emeklinin maaşı emeklinin eline daha geçmeden raflarda yeni fiyatlar oluştuğu için, cebine elini atan emekli yumruğunu sıkıyor.