28 Şubat 2024

Türkiye'de 10 milyon kişi, 5 milyar dolarlık kripto para tutuyor

İşte kripto varlıklara ilişkin düzenleme taslağı…


OECD Mali Eylem Gücü’nün (FATF) kara paranın aklanmasının önlenmesinde Birleşik Arap Emirlikleri’ni (BAE) gri listeden çıkarmasına karşın, Türkiye’nin düzenlemesini hayata geçiremediği için ‘gri listede’ bırakılmasına neden olan kripto paralara ilişkin Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın üzerinde çalıştığı düzenleme taslağını açıklıyoruz.

25 Şubat 2024

Çevre Bakanlığı görevini neden müteahhide devrediyor?

 

22 Şubat’taki "Kentsel dönüşümde umutlar başka bahara" yazımızın hemen ertesi 23 Şubat 2024 tarihli 32469 sayılı Resmi Gazete’de “İstanbul İlinde Yürütülecek Kentsel Dönüşüm Uygulamaları Kapsamında Yapım İçin Yardım Verilmesine İlişkin Karar (Karar Sayısı:8189)” yayımlandı. Karar daha önce de bilinenlerin yeniden yayımlanmasından başka yeni bir şey içermiyor. Açıkçası Resmi Gazete ile “apar topar bir şeyler yapılıyormuş izlenimi verme amaçlı” bir karar yayımlandı.

22 Şubat 2024

Kentsel dönüşümde umutlar başka bahara



Türkiye 40 gün sonra yerel seçimlerle yeniden belediye başkanlıklarını seçmeye hazırlanırken, AK Parti’nin elindeki en önemli koz olan kentsel dönüşümde hiçbir adımın atılamayacağı görülüyor. 

14 Şubat 2024

Seçimler ve ülkenin ekonomik geleceği…



Maalesef ülkede 2015 yılından sonra yapılan seçimler bütçe üzerinde öyle yükler yaratıyor ki…

AK Parti iktidar olsa da aslında her seçimde kaybederek iktidar oluyor. Oyları düşüyor.

12 Şubat 2024

Finans sistemine güvensizlik, kripto paraya yöneltti (II)



ABD’de de 2008 yılında yaşanan ‘Mortgage krizi’ sonrası dünya finans sistemine karşı ciddi bir güvensizlik oluşmaya başladığına dikkat çektiğim önceki yazımda, kripto paraların gelişimlerini anlatmıştım.

10 Şubat 2024

Finans sistemine güvensizlik, kripto paraya yöneltti (I)








ABD’de 2008 yılında yaşanan ‘Mortgage krizi’ sonrası birçok kişinin banka ve merkez bankalarına karşı duyduğu güvensizlik sonucu kripto para varlıkları olarak da bilinen dijital varlıklar hayata geçti.

03 Şubat 2024

‘Nas’ ekibi yine ortalığı mı karıştırdı?


Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın geçtiğimiz Cuma günü 'affını' istemesi sonucu MB üzerinden yeniden bir kriz yaratılmak mı istendi?

01 Şubat 2024

Virgülden sonraki rakamlara sığınmak…


İktidar, ekonomiyi 2002 yılında devraldığında yüzde 36’lardaki enflasyonu yüzde 5-7 aralığına düşürmeyi başarmıştı.