24 Nisan 2022

Zamlarla bütçe fonlanır, indirimler geç mi yansıtılır?



Epey bir süredir, değişik sosyal medya hesaplarından sıklıkla “zamlar hızla yansıtılıyor, ancak indirimler aynı hızda yansıtılmıyor neden” şeklinde sorulara muhatap oluyoruz.

15 Nisan 2022

VUK 359’daki uygulama sorunu giderilemedi



Resmi Gazete’de 15 Nisan 2022 günü yayımlanan 7394 sayılı kanun ile vergi usul kanununun 359’uncu maddesine ilişkin getirilen değişiklikler yasalaştı.

13 Nisan 2022

“Enflasyonu düşürdük” demek için faizi biraz dürteceğiz galiba



Artırılan faiz bir yandan yerli parayı değerlendirerek ithal girdi fiyatlarını düşürür, diğer taraftan talebi yavaşlatır. Talep zayıfladığı zaman fiyatlama davranışlarında aşağı yönlü baskı oluşur. Bu şekilde enflasyon inişe geçer.

12 Nisan 2022

TMSF’nin eli güçlendiriliyor



TBMM'ye sunulan 20 maddelik “Bankacılık Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 655 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi” ile TMSF'nin elinde bulunan ve kayyım atanan şirketlerde malvarlığı payları bulunanlarla ilgili sahiplerinden mahkemelerce kaçak kararı olanların bu paylarının kısmen veya tamamen satışına imkan getiriliyor.

03 Nisan 2022

Stopajın yüzde 5’e çekilmesi masada



Şirketlerinin finansman kolaylığına ulaşmasında kâr dağıtımı üzerinden alınan stopaj vergisinin yeniden düşürülmesi masada.