23 Eylül 2023

Atamalarda ‘özel sektör’ tartışması

 

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nda (HMB) bazı atamaların vekaleten başlayarak yapıldığını yazmıştık. Önümüzdeki günlerde bir dizi atamanın yenileceğini, bu arada vekaleten yapılan atamaların da asalete döneceği dile getiriliyor.

12 Eylül 2023

Kurdan kurtulamayan akaryakıt, vergi kıskacına da girdi



Ülkeler, değişik vergi yöntemi izlediklerinden akaryakıt fiyatları, farklılık gösteriyor. Akaryakıt ürünlerinde, ÖTV tutarının Cumhurbaşkanı tarafından 5 katına kadar artırılması yetkisi eklendi. 7456 sayılı kanunla, akaryakıttaki ÖTV maktu tutarları, 5 lira artırıldı. Akaryakıtta fiyatların düşme ve yükselmesinde yurtdışı gelişmeler önemli rol oynarken, ayrıca içerideki kurların aşırı yükselişi de etkili oluyor.

Havayı ısıtacağımıza 650 milyon dolar kazanabiliriz!

 

Sanayi, termik santraller ve ticari binalarda ortaya çıkan ve havaya salınan atık ısıdan yılda 650 milyon dolar kazanç sağlanabileceği, 3,8 milyon hanenin ısınma ihtiyacının karşılanabileceği hesap edildi. Bu tasarrufla yılda 4 milyon binek türü aracın yarattığı karbon emisyonunın da önlenebileceği de ortaya çıktı.

08 Eylül 2023

Mehmet Şimşek ekibini kuruyor



Hazine ve Maliye Bakanlığı’nda bugün önemli değişiklerin adımı atıldı. Mehmet Şimşek ile daha önceki Maliye Bakanlığı döneminde birlikte çalıştığı deneyimli kişilerin ağırlığının olduğu yeni atamalar yapılmaya başladı.

Rusya’dan yüzde 27 indirimle petrol ithal ediyoruz



Sosyal medya hesaplarımız üzerinden gelen sorulara cevap niteliğinde petrol fiyatları ile ilgili bir bilgi notu:

- Rusya'dan yüzde 25-30 indirimli akaryakıt almaya devam ediyor mu ülkemiz?