27 Ekim 2021

Şimdi indirim ZAManı



Benzine yapılan yüzde 9'luk zamdan sonra şimdi indirim başlıyor. Maliye Bakanlığı özellikle indirimlerden sonra ancak 2022 yılı akaryakıt ürünlerinden beklediği ÖTV'yi tahsil edebilecek.

25 Ekim 2021

Faiz-enflasyon sarmalı kimin eseri...



Neo Fisher'ci Erdoğan'ın Merkez üzerindeki baskısı sürecek mi? başlıklı son yazımızda “Erdoğan’ı Neo Fisher’cilerin savunduğu ‘faiz düşerse enflasyon düşer’ görüşüne neyin ya da kimlerin ikna ettiğini” merak ettiğimizi söylemiştik.

Kim olduğunu şimdi anlatalım!

23 Ekim 2021

Sektörden akaryakıtta kritik uyarı



Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası (EPGİS) Başkanı Fesih Aktaş, düzenleme yapılmadığı taktirde, benzinin 11 lira olabileceğini, motorine 2 lira, LPG'ye de 1 lira zam gelebileceğini savundu.

19 Ekim 2021

‘Neo Fisher’ci Erdoğan’ın, Merkez üzerindeki baskısı sürecek mi?



Merkez Bankası’nın eylül ayında yaptığı 100 baz puanlık politika faizi indiriminin ardından döviz kurlarında 9,30’lara kadar varan yükselişin temel nedeninin de bu indirim olduğunun yankıları sürüyor.

16 Ekim 2021

Motorine yeni zam geliyor, benzin fiyatını geçecek



Ekime hazırlanan tarlada şimdiden maliyeti artacak, nakliyecilerin maliyetini ise kimse düşünmüyor.

Büyük zamla motorin ve benzin fiyatları eşitlendi



Benzine 37, Motorine 41 kuruş zam... Benzinde zam, pompa fiyatlarına bu gece yarısından itibaren 14 kuruş olarak yansıyacak, kalan 23 kuruş ise Eşel Mobil sistemi gereği ÖTV'den karşılanacak. Motorin de ise zammın 41 kuruşunun tamamı pompa fiyatlarına yansıyacak.